Stopky nejen pro hasiče

Toto fórum je věnováno sekci ELEKTRONIKA na webu Sakul World.
  • Advertisement

Hodili by se Vám takovéto stopky ?

Ano určitě
12
100%
Asi ne
0
Žádná hlasování
Nejsem hasič, tak ne
0
Žádná hlasování
Použil bych je na něco jiného
0
Žádná hlasování
 
Celkem hlasů : 12

Re: Stopky nejen pro hasiče

Příspěvekod Kokis » čtv 21. črc 2016 15:28:06

Dobrý den po shlédnutí vašeho videa https://youtu.be/2hwHh5G2VjA mě zaujala možnost použití bezdrátových modulů, tak jsem zakoupil stránkách WWW.FLAJZAR.CZ jeden kus MTX1-SMA a jeden kus MRX1-SMA. Modul MRX1-SMA jsem zapojil do časomíry (upravil jsem zapojení aby docházelo ke spínání koncových snímačů přikostřením) Modul MTX- SMA jsem nainstaloval do elektroniky terčů. Při zkouškách vše funguje jak má až na jednu maličkost, dochází ke zpoždění cca 0,2 vteřiny. Dá se s tímto zpožděním něco udělat? Projevuje se toto zpoždění i vám? Nebo mám špatně nastavené JP,
u MRX modulu není osazená žádná propojka což by podle návodu mělo být "odpovídající výstup přijmač je sepnut po celou dobu sepnutí vstupu na vysílači"
u MTX modulu sice jsou propojky ale v návodu není popsáno k čemu slouží.
Uživatelský avatar
Kokis
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 5
Registrován: čtv 21. črc 2016 14:55:28

Re: Stopky nejen pro hasiče

Příspěvekod Sakul » čtv 21. črc 2016 15:43:20

Kokis píše:Dobrý den po shlédnutí vašeho videa https://youtu.be/2hwHh5G2VjA mě zaujala možnost použití bezdrátových modulů, tak jsem zakoupil stránkách http://WWW.FLAJZAR.CZ jeden kus MTX1-SMA a jeden kus MRX1-SMA. Modul MRX1-SMA jsem zapojil do časomíry (upravil jsem zapojení aby docházelo ke spínání koncových snímačů přikostřením) Modul MTX- SMA jsem nainstaloval do elektroniky terčů. Při zkouškách vše funguje jak má až na jednu maličkost, dochází ke zpoždění cca 0,2 vteřiny. Dá se s tímto zpožděním něco udělat? Projevuje se toto zpoždění i vám? Nebo mám špatně nastavené JP,
u MRX modulu není osazená žádná propojka což by podle návodu mělo být "odpovídající výstup přijmač je sepnut po celou dobu sepnutí vstupu na vysílači"
u MTX modulu sice jsou propojky ale v návodu není popsáno k čemu slouží.


Toto je přesně problém bezdrátových modulů. Vždy tam bude nějaká latence. A bude tím větší, čím spolehlivější bude přenos. Toto mi sice přijde jako již docela extrémní, ale na druhou stranu se jedná o šifrovaný přenos (podle specifikací 40b), takže i takovéto zpoždění je možné. Podle dokumentace by měl být nastaven 4pracovní režim a použity 2 vysílače, pro každý spínač jeden vysílač. Na přijímači JP3 a JP4 jsou spojeny.
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 816
Věk: 38
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Stopky nejen pro hasiče

Příspěvekod Kokis » ned 02. říj 2016 21:44:02

Dobrý den chtěl jsem se zeptat jestli by nebila možná změna v programu stopek, potřeboval bych aby nedocházelo ke zobrazování mezičasů na displeji ale aby zůstalo zachováno odesílání časů do PC. Popřípadě jestli by nešlo po skončení útoků aby docházelo k automatickému přepínání časů (výsledný čas, L terč, P terč) například ve 4. vteřinovém intervalu.
Uživatelský avatar
Kokis
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 5
Registrován: čtv 21. črc 2016 14:55:28

Re: Stopky nejen pro hasiče

Příspěvekod Sakul » ned 02. říj 2016 22:33:17

Kokis píše:Dobrý den chtěl jsem se zeptat jestli by nebila možná změna v programu stopek, potřeboval bych aby nedocházelo ke zobrazování mezičasů na displeji ale aby zůstalo zachováno odesílání časů do PC. Popřípadě jestli by nešlo po skončení útoků aby docházelo k automatickému přepínání časů (výsledný čas, L terč, P terč) například ve 4. vteřinovém intervalu.


K dispozici by měla být verze, která nezobrazuje mezičasy, ale ta je nezobrazuje nikde. Pak existuje i verze 1.1, která nezobrazuje mezičasy na displeji, ale do PC je posílá (viz příloha).
Jinak co se týká úprav programu pro tuto konstrukci, tak již není podporována a úpravy nedělám.
Nicméně existuje verze stopek 3.x, která po skončení měření takto automaticky výsledné časy sama prorotuje (Seznam verzí s jejich manuály přikládám jako přílohy). V případě zájmu o nějakou z nich se můžeme dohodnout.
Přílohy
Stopky v3.x.zip
Seznam stopek ve verzi 3 a jejich manuálů.
(17.69 MiB) 251 krát
Stopky v1.zip
Program v1.1 bez mezičasů na displeji, ale v PC jo.
(2.29 KiB) 262 krát
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 816
Věk: 38
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Stopky nejen pro hasiče

Příspěvekod Kokis » pon 03. říj 2016 17:22:57

Tak jsem nahrál verzi 1.1 a na displeji to dělá téměř co jsem chtěl, nemáte ještě verzi v asm.? Zkusil bych tam doprogramovat to přepínání časů. Je ve verzi 1.1 opravená chyba koncových časů a odřádkování? Momentálně u sebe nemám kabel usb to rs232 tak to nemůžu vyzkoušet.
Uživatelský avatar
Kokis
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 5
Registrován: čtv 21. črc 2016 14:55:28

Re: Stopky nejen pro hasiče

Příspěvekod Sakul » pon 03. říj 2016 21:19:14

Kokis píše:Tak jsem nahrál verzi 1.1 a na displeji to dělá téměř co jsem chtěl, nemáte ještě verzi v asm.? Zkusil bych tam doprogramovat to přepínání časů. Je ve verzi 1.1 opravená chyba koncových časů a odřádkování? Momentálně u sebe nemám kabel usb to rs232 tak to nemůžu vyzkoušet.


Předpokládám, že chyba koncáků tam je a odřádkování tam není na 100% to je pouze v nejnovější verzi 1.21.

ASM k této konstrukci není k dispozici, ale až budu mít ke konci týdne trochu času tak tu úpravu udělám na nejnovější verzi a dám to sem.
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 816
Věk: 38
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Stopky nejen pro hasiče

Příspěvekod Kokis » sob 17. pro 2016 15:34:01

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jak to vypadá s úpravou toho programu?
Uživatelský avatar
Kokis
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 5
Registrován: čtv 21. črc 2016 14:55:28

Re: Stopky nejen pro hasiče

Příspěvekod Sakul » sob 17. pro 2016 17:32:07

Zdravím,
takže jsem udělal nějakou úpravu. Firmware je založen na verzi 1.21B, ale je zrušeno zobrazování mezičasů na displeji stopek. Jsou zobrazovány pouze koncové časy.
PS: Úprava nebyla testována.

Jinak pro informaci. Dnešním dnem byla ukončena veškerá podpora této konstrukce v provedení THT. Postupně bude tato konstrukce nahrazena právě vyvíjenou verzí stopek v4 o které je možno se dočíst ZDE.
Nicméně protože konstrukce stopek ve verzi 1 byla a dosud je velmi úspěšná, bude v nejbližších dnech nahrazena verzí SMD. Tato verze vychází zcela z původní konstrukce založené na součástkách THT, s tím, že byla vylepšena o již integrované USB rozhraní a není tak pro propojení s PC nutný žádný převodník. Taktéž byl doplněn konektor pro Bluetooth modul HC-06, kterým lze stopky taktéž propojit s PC. Samozřejmostí je možnost připojit převodník pro velký displej, který je taktéž v provedení SMD. Celá konstrukce je menší, přičemž byla zachována cena jako u původní konstrukce.
Pro ilustraci přikládám i nějaké fotky prototypu.
Přílohy
2016-12-07 11.35.07-1.jpg
SMD provedení stopek v1
2016-12-07 11.36.43-1.jpg
SMD provedení stopek v1
2016-12-07 11.39.45.jpg
SMD provedení stopek v1
Stopky_pro_hasice_Kokis-v1.21B.zip
Zrušeno zobrazování mezičasů na displeji.
(1.85 KiB) 80 krát
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 816
Věk: 38
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Stopky nejen pro hasiče

Příspěvekod fricosk » čtv 14. čer 2018 22:35:37

Pozdravujem vás zakúpil som si od vás stavebnicu stopiek nielen pre hasičov verziu si už presne nepametám funguje aj s veľkým displejom už štvrtú sezónu bez poruchy a som s ňou nadmieru spokojný len sa chcem opítať ako by som k nim mohol dorobiť bezdrôtovú komunikáciu k opto závore a k tercom. Našiel som aj príspevok o bezdrôtovej komunikácii velikého displeja čakám už len na komponenty a idem to upgragovat, prosím vás je takáto možnosť ak áno skúste ma nasmerovať čo, kde a ako.
Uživatelský avatar
fricosk
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 1
Registrován: čtv 14. čer 2018 22:23:16

Re: Stopky nejen pro hasiče

Příspěvekod Sakul » pát 15. čer 2018 15:36:07

Takže v tomto videu je o tom povídáno a jsou doporučeny konkrétní moduly.



https://eshop.flajzar.cz/cs/elektronika ... -ovladani/
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 816
Věk: 38
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Předchozí

Zpět na Elektronika


  • Advertisement

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 1 návštěvník

cron