Raspberry Pi a Repetier server

Toto fórum je věnováno sekci POČÍTAČE na webu Sakul World.
  • Advertisement

Re: Raspberry Pi a Repetier server

Příspěvekod czgif » ned 01. črc 2018 21:30:50

Ok, díky za potvrzení. Na ofic. fóru jsem ještě nekoukal nebyl čas. No já taky využívám přístup přes web, ale zrovna jsem něco ladil a potřeboval jsem zvednout teplotu tak jsem na to přišel. Pokud něco zjistím tak napíšu.

zatím ahoj Radim.
Uživatelský avatar
czgif
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 13
Registrován: ned 04. úno 2018 10:02:46

Re: Raspberry Pi a Repetier server

Příspěvekod Sakul » ned 01. črc 2018 21:58:23

Takže mi to nedalo a kouknul jsem na oficiální fórum Repetieru. No a našel jak rozchodit displej na nejnovější verzi serveru.
Návod je zde: https://forum.repetier.com/discussion/5 ... y-pi?new=1
Otestováno a funguje to v poho.
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 837
Věk: 38
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Raspberry Pi a Repetier server

Příspěvekod czgif » ned 01. črc 2018 22:30:45

Zkoušel jsi jestli po té čisté instalaci funguje tlačítko bedu? Koukal jsem teď taky na forum a tam nikdo nic nepíše.
Uživatelský avatar
czgif
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 13
Registrován: ned 04. úno 2018 10:02:46

Re: Raspberry Pi a Repetier server

Příspěvekod Sakul » ned 01. črc 2018 22:49:36

Nezkoušel. Tyto testy dělám na Rasberry bez tiskárny a na funkční tiskárně zrovna tisknu. Tak když se k tomu dostanu zkusím třeba zítra.
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 837
Věk: 38
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Raspberry Pi a Repetier server

Příspěvekod Sakul » pát 06. črc 2018 20:05:38

Takže tady přikládám podrobný návod na instalaci Repetier serveru ve verzi v0.90.0.v9 na Raspberry Pi 3B+ s podporou 3.5" TFT displeje.

Video s celým postupem instalace najdete zde:


1. Stáhnutí image Repetier serveru pro Raspberry Pi
Kód: Vybrat vše
https://www.repetier-server.com/download-images/


2. Instalace na SD kartu
https://youtu.be/Jkvibx4QRoc?t=7m33s

3. Připojení přes PuTTY a konfigurace
https://youtu.be/H_gfOFw8vfA?t=28m46s

4. Nejprve provedeme veškeré aktualizace a doinstalujeme balíčky
Kód: Vybrat vše
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get install git
sudo apt-get autoremove


5. Instalace driveru 3.5" TFT displeje
Kód: Vybrat vše
git clone https://github.com/Elecrow-keen/Elecrow-LCD35.git
cd Elecrow-LCD35
sudo ./Elecrow-LCD35


6. Přepnutí UI rozhraní na TFT displej
Kód: Vybrat vše
sudo nano /usr/share/X11/xorg.conf.d/99-fbturbo.conf

Doplníme tyto řádky:
Kód: Vybrat vše
Section "Device"
Identifier "touchscreen"
Driver     "fbdev"
Option     "fbdev" "/dev/fb1"
EndSection

Soubor uložíme a zavřeme:
CTRL + O
Enter
CTRL + X

7. Restart
Kód: Vybrat vše
sudo reboot

Následně by již mělo UI naběhnout na TFT displeji

8. Otočení obrazu na displeji
pro otáčení obrazu na displeji je možno použít parametr 0, 90, 180 ,270
Kód: Vybrat vše
cd Elecrow-LCD35
sudo ./Elecrow-LCD35 270


Pokud by to bylo na někoho příliš složité, tak ZDE přikládám Image, kde je již vše zprovozněno a stačí pouze nainstalovat na SD kartu a vložit do Raspberry Pi.
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 837
Věk: 38
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Raspberry Pi a Repetier server

Příspěvekod czgif » pát 13. črc 2018 18:47:20

Ahoj,


díky za manuál, už jsme na to na Foru Rep. taky koukal. Jinak ta chyba ovládání teploty bedu přes displej je už opravený, jen tam ještě zůstala chyba kde se nezobrazuje teplota bedu v grafu.

Zatím Ahoj Radim
Uživatelský avatar
czgif
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 13
Registrován: ned 04. úno 2018 10:02:46

Re: Raspberry Pi a Repetier server

Příspěvekod Sakul » pát 13. črc 2018 19:24:02

Jo jo. Včera jsem dělal aktualizaci, tak jsem na to koukal.

Ale tudle jsem chtěl vyměnit filament během tisku, ale nějak jsem s funkcí výměny filamentu nepochodil. Jen to filament povytáhlo a hned zase vrátilo a tisklo dál. Asi mám něco blbě nastavené. Když jsem měl jen GLCD, tak to tam fungovalo normálně.
Nemá s tím někdo zkušenost?
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 837
Věk: 38
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Raspberry Pi a Repetier server

Příspěvekod czgif » sob 14. črc 2018 8:55:18

Ahoj,


asi bug včera jsem na to taky narazil, nasazoval jsem filament první stisku OK, ale v druhém kroku to jelo obráceně. Pokud jsem změnil délku zasunutí tak opět po prvním stisku OK pak obráceně. V nastavení to nebude.....
Uživatelský avatar
czgif
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 13
Registrován: ned 04. úno 2018 10:02:46

Re: Raspberry Pi a Repetier server

Příspěvekod Sakul » sob 14. črc 2018 10:36:09

Díky za info.
Ještě na to kouknu jestli by s tím něco nešlo. Zatím jsem to řešil tak, že dám normálně pauzu, vyměním filament a dám pokračovat. Nicméně to není zcela optimální.
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 837
Věk: 38
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Raspberry Pi a Repetier server

Příspěvekod Chipsa » úte 17. črc 2018 10:43:39

Ahoj

diky za super navod, zkousel jsem instal Repetier Serveru 0.9 na RPi 3 s 3.5lcd, ktere bylo v jednom z videi popsano (modry PCB, konektor vcelku).

web UI jede, LCD jsem taky asi rozjel, ale po bootu RPi mi to neskoci do Repetier serveru ale skonci to na login obrazovce. Moc by mi pomohl nejaky tip, jak dal pokracovat ;)

diky!
Přílohy
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1677.jpg
Uživatelský avatar
Chipsa
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 2
Registrován: úte 17. črc 2018 10:38:45

Re: Raspberry Pi a Repetier server

Příspěvekod Sakul » úte 17. črc 2018 11:52:25

Ahoj,
Je potreba v nastaveni nastavit automaticke logovani. Nicmene to byva vzdy nastaveno v zakladu, tak nevim jestli jsi si to nekdy menil.
Ted primo z hlavy nevil ten prikaz, je to meco jako: raspbi-config
Kdyztak ten prikaz pohledej na netu. Daji se prws nej delat ruzna nastaveni.
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 837
Věk: 38
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Raspberry Pi a Repetier server

Příspěvekod Chipsa » úte 17. črc 2018 12:23:40

OK moc dik, je to ono.. po automat logu pomoci raspi config to facha spravne

nic jsem nemenil, jen jsem stahnul hotovej image a dal postupoval dle tveho navodu

kazdopadne diky
Uživatelský avatar
Chipsa
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 2
Registrován: úte 17. črc 2018 10:38:45

Předchozí

Zpět na Počítače


  • Advertisement

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník