Test ANYCUBIC i3 MEGA

Toto fórum je věnováno sekci 3D Tisk na webu Sakul World.
  • Advertisement

Re: Test ANYCUBIC i3 MEGA

Příspěvekod Aznoh » čtv 07. úno 2019 17:00:41

Díky za informační přehled.
Odbočím z tvého příspěvku na tebou zmíněný " OnShape ".Jak jsi s timto SW pokojný?
Uživatelský avatar
Aznoh
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 22
Věk: 43
Registrován: stř 16. led 2019 23:01:30
Bydliště: Častolky

Re: Test ANYCUBIC i3 MEGA

Příspěvekod MikikBlock » pát 01. bře 2019 12:31:05

TAke bych pridal kratkou zkusenost. Po shleduti Sakulovych videi jsem se lekl sveho skoro jisteho vyberu - ANYCUBIC i3 MEGA.
Trochu jsem to mel podporeno tim, ze mi pripada,ze firma trochu ustupuje. Pry, ze ted nebudou delat ani 4MAX ani Kossel. Na zadost o upresneni jestli docasne nebo trvale jsem dostal jen vagni odpoved (mimochodem podepsanou - Elena :-) ). Navic zmizela z hlavni stranky i i3 (ted se tam objevuje v menici). A prijde mi, ze propaguji jen Chiron a Photon.
Pak jsem si rekl, ze firmy prichazeji a odchazeji, ale uzivatele a nahradni dily zustavaji - tak jsem v utery 26/2 objednal (pres Aliexpres, jeden z obchodu Store 721071. bral jsem ho protoze mel nejen skoro 99%, ale ze jich uz dost prodal a reagoval slusne na ohlasy. A samozrejme mel sklady v CR) a ejhle - 28/2 PPL pred domem
A byl jsem mile potesen - krabice vypada jak nova, jeste prepaskovana (oproti tomu co jsem videl na videich). Uvnitr vyrobni listek z CHN s datumem 23/1/19 - takrka cerstve z pece :-)
Dal jsem na Sakulovu radu a vse prekontrolovaval. A zase jsem byl skoro nadsen. Vetsina zakladnich problemu, ktere jim Sakul vytykal, skutecne nebyla. Dotazeni perfektni, i ta kabelaz byla lepe osetrena.
Tim jsem ovsem pro vcerejsek skoncil Dnes je prace, takze domontaz, kalibrace a plne testy vypuknou v sobotu ... :-)
Uživatelský avatar
MikikBlock
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 23
Věk: 54
Registrován: pát 01. bře 2019 11:52:54

Re: Test ANYCUBIC i3 MEGA

Příspěvekod MikikBlock » pát 01. bře 2019 14:19:35

Dovolil bych si jednu zacatecnickou otazku - z jakeho materialu tisknou ona rozsireni (ale i zakladni dily) Prusa, Rebel atd. To je ABS nebo neco jineho?
Uživatelský avatar
MikikBlock
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 23
Věk: 54
Registrován: pát 01. bře 2019 11:52:54

Re: Test ANYCUBIC i3 MEGA

Příspěvekod Aznoh » pát 01. bře 2019 21:24:48

Mě bylo řečeno, že Rebel zvládne ABS a PLA bez problému. Prý kolega zkoušel i tisknout gumu,ale výsledky nevím.
Uživatelský avatar
Aznoh
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 22
Věk: 43
Registrován: stř 16. led 2019 23:01:30
Bydliště: Častolky

Re: Test ANYCUBIC i3 MEGA

Příspěvekod MikikBlock » pát 01. bře 2019 23:12:27

Dik za odpoved, ale ja to myslel jinak - tiskarny samy tisknou tiskarny. Vsechny ty oranzove dily od original Prusy nebo zlute od Rebela.
Co je to za material?
Uživatelský avatar
MikikBlock
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 23
Věk: 54
Registrován: pát 01. bře 2019 11:52:54

Re: Test ANYCUBIC i3 MEGA

Příspěvekod Sakul » sob 02. bře 2019 9:13:01

Já tisknu díly na tiskárny většinou v kombinaci PLA + ABS podle toho k čemu je daný díl určen. Případně všechny díly z PETg.
Při jakémkoli tisku nějakého dílu (nejen pro tiskárnu) se musí zohlednit k čemu je díl určen a podle toho vybrat vhodný materiál. O materiálech je na netu spousty informací, takže stačí trochu nastudovat, k čemu se jaký hodí nejlépe.
INFO:
Sakul WORLD: www.sakul.cz/
Sakul YouTube: www.youtube.com/user/sakulraider

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 1055
Věk: 39
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Test ANYCUBIC i3 MEGA

Příspěvekod schusterj » sob 02. bře 2019 14:29:40

Všechny díly na tiskárny tisknu pouze s PETg. Myslím ,že PLA na tiskárnu nepatří, ale je to můj názor....Vzhledem k tomu že měkne už při 50°C, tak maximálně tisknout ptákoviny.
Uživatelský avatar
schusterj
Pokročilý
Pokročilý
 
Příspěvky: 96
Registrován: pon 04. pro 2017 21:39:37

Re: Test ANYCUBIC i3 MEGA

Příspěvekod MikikBlock » ned 03. bře 2019 20:47:17

Diky za info. A netusite v cem to tisknou profi? Prusa, Zahradnik atp.?

Pridam za sebe - tak me nadseni trochu zmirnilo to, ze jsem zjistil ucpanou trysku v dodane. Chvilku jsem s tim bojoval a pak ji vymenil za dodanou v nahradnim baleni a casem ji vycistim.
Mam jiny problem a asi bych potreboval poradit.
Protoze jsem se 3D pracoval uz pred mnoha roky, rekl jsem si, ze testovani nejdrive udelam podle vyrobce tzn. Cura.
Sovy totiz dopadly dobre (tedy podle toho co je s bilym filamentem videt :-) )
Nainstaloval jsem Curu z Anycubic v 15.04.6. Pri instalaci to nAbizelo aktualizaci na Ultimaker Cura 3.2.1. Tak jsem ji povolil. Snazil se profil nastavit podle doporuceni z manualu, byt nektera nastaveni byla jinak.
Chtel vyzkouset tisk "krabicky na karty". Stahnul si *.stl A protoze byla posazena spatne (na vysku, krabicka) a mela pro klasicke pokerovky co mam doma spatne rozmery upravil jsem ji do jednoho tisku, zmensil rozmery
a otocil, aby byly dnem dolu (o 90°). Vygeneroval g-code. Kdyz jsem pak udelal co doporucuje manual tzn. Zavrit a pak zkusit znovu otevrit primo g-code tak jsem mel pocit, ze mi spodnich 5 vrstev (cele dno) chybi.
A po zasunuti SD card do tiskarny nechtela tiskarna ten g-code akceptovat (ale fungovala - protoze nektere dalsi - sovickam a jeste jednomu by tisk umoznila)
Tak jsem si rekl, treba nemam nasatvenou spravne Curu. Dam tam ten popisovany original od Any 15.04.6
Nainstaloval, nastavil uplne presne podle manualu. vlozil *,stl, upravil.... a totez. Veril jsem tomu, ze delam nejakou chybu v te uprave. Ze treba pri otoceni to zapustim hloubeji do zakladny, ale zadaval jsem i "Lay flat",
coz jsem si vysvetlil, ze polozi na podlozku. Takze jsem sel jinam a neupravoval. Nektere veci primo pro Any nebo si stahnul i klasickou "lodku". A vzdy kdyz jsem testoval vygenerovany g-code, tak tam neco chybelo
(u lodky napr prostrednich cca 60 vrstev.
Puvodne jsem si rikal, ze by stacilo jen vyzvednout objekt vys (coz jsem sice v Cure zatim neobjevil) a bylo by po problemu. Jenze dalsi pokusy mne trochu nalomily.
POsledni pokus byl tisk Cable holderu primo z PC. A ten sel bez problemu.
Jeste me napada chyba v tom, ze Cura nabizi automaticke dohledani SD. Jenze Any dodal ctecku v USB donglu. Takze ukladam jako na pevno a ne SD card.

Narazili jste nekdo na neco podobneho? Netusite reseni? Uznavam, ze chyba muze byt i ve mne. Treba spatne ukladam g-code.
Ted jsem napr. v manualu narazil na poznamku - And it is highly recommended to save the Gcode in a SD card for printing offline, coz si mohu skutecne vylozit jako jine ulozeni.

Ale uz me ten zpusob pokus omyl zmaha, tak to zkousim resit tady

(Samozrejme, az to otestuji, pocitam s prechodem na jiny SW, na vylepseni FW atd. Ale nejdrive si potrebuji osahat zaklady :-)

Diky za pripadnou reakci.
Uživatelský avatar
MikikBlock
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 23
Věk: 54
Registrován: pát 01. bře 2019 11:52:54

Re: Test ANYCUBIC i3 MEGA

Příspěvekod Sakul » ned 03. bře 2019 21:02:37

Možná skus postup podle tohoto videa: https://youtu.be/i9LtBnM3IA4?t=1401

INFO:
Sakul WORLD: www.sakul.cz/
Sakul YouTube: www.youtube.com/user/sakulraider

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 1055
Věk: 39
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Test ANYCUBIC i3 MEGA

Příspěvekod MikikBlock » ned 03. bře 2019 21:19:43

Jeste pridam obrazky (predpokladam samozrejme, ze je chby v g-code, ale kde?

P.S.: Prilohy se bohuzel radi obracene a nelze s tim nic udelat (tak aspon pro priste budu vedet :-) )
Přílohy
Any - print.JPG
moznost tisku
Any - neprint.JPG
A nemoznost tisku vs.
Lod_g-code.JPG
Cura. VYgenerovany, ulozeny a opet otevreny g-code
Uživatelský avatar
MikikBlock
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 23
Věk: 54
Registrován: pát 01. bře 2019 11:52:54

Re: Test ANYCUBIC i3 MEGA

Příspěvekod Sakul » ned 03. bře 2019 22:08:07

Ten soubor je evidentně komplet poškozený, chybí toho tam víc než jen ty 2 vynechaný mezery. Ukládáš ten soubor na disk nebo SD kartu ?
Vždy to ulož nejdřív na disk a teprve pak překopíruj na SD.
Zkus jiný slicer. V příloze posílám moji konfiguraci pro slic3r Prusa Edition a to funguje bez jediného problému. Pokud to budeš chtít použít zálohuj původní složku a nahraď ji tou z tohoto archivu.
Přílohy
slic3r Prusa Edition.zip
Konfigurave pro AnyCubic i3 MEGA
(26.52 KiB) 61 krát
INFO:
Sakul WORLD: www.sakul.cz/
Sakul YouTube: www.youtube.com/user/sakulraider

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 1055
Věk: 39
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Test ANYCUBIC i3 MEGA

Příspěvekod MikikBlock » pon 04. bře 2019 3:02:02

Diky za poradu s videem. Sice jsem ho zkoukl cele uz pred nakupem, ale v tu dobu cloveka zajimalo zelezo. SW byl nezajimavy:-)
Zkousel jsem step-by-step. tzn. nejdrive jsem i nastavil Curu. Pak tedas presel na Repetiera. A tam nahazel stejne nastaveni. S jedinym rozdilem - nahral jsem to take pro tisk z SD karty, ale primo v PC a kartu jsem prenesl a zasunul rucne. tzn. i tisk jsem spoustel z tiskarny. Nahral, natahl, spustil print - soubor s nazvem Loddd.gco.
A pokracovani - najel do home a pak si pipal. Ne sice tak nahlas jako na videu, ale vytrvale. Po chvili (cca 2-3min se sam resetnul - zahral takovou tu uvodni "pisen")
Nevadi, zkusil jsem znovu a tentnokrat jsem to nevydrzel ja a resetnul ho - nechtel reagovat na stop apod. Me v tom videu (a dost si toho vsimam) vadi strih v nejdulezitejsi moment! I v jinych videich se to deje (priklad - strka filament do bowdenu a evidentne se nemuze trefit, chvili to komentuje, jakoze dejte pozor, aby Vam to nevyjelo takto apod. Nakonec je strih se slovy "... tak se nam podarilo zavest filament....".
A tady to vypada podobne. Malokdy strihas video, ale v okmaziku, kdy tiskarna pipa a ceka se co bude, najednou strih na fungujici tisk a pozdeji strih na SW se slovy tiskarna prestala pipat a bv klidu tiskne. Ale po jake dobe prestala? Jak se to projevovalo jinak? Co se stalo nez zacala prvni vrstva? Abych rekl pravdu obaval jsem se, ze si tiskarna zacne bez pohybu myslet, ze tiskne, cpat tam filament a ... nevim proto jsem ji po cca 3min radeji resetnul.
Kazdopadne se nedomnivam, ze ono pipani je v poradku. Tiskarna neco spatne vyhodnocuje. Hodne jsem podeziral napr. ony G prikazy, ale nejsem v tom zbehly, takze jen odhad.
Jeste otazku - ten soubor z prilohy co posilas je jiny v nasatveni nez na videu?
Hodne dulezita mi prijde informace o nahravani na SD kartu. Nejak jsem uz pozapomnel, ze jsou to vpodstate Floppy diskety novejsi doby :-) Tedy naprosto nespoůlehlive medium.
Takze to ozkousim. Ale dnes uz ne, protoze uz jsem z toho hledani vystaveny :-)

P.S.: Aby bylo vsechno srovnatelne, musim priznat ze jsem tiskarne updatoval FW. Zatim jen na Marlina v 1.1.2 v hexu stahnutelnou ze stranek Anycubic. Takze pokud se bude neco lisit, muze to byt i rozdilnym FW.
P.P.S.: Jaky rozdil je mezi ulozenym souborem a souborem ulozenym na SD pro tisk? Znamena to, ze soubor jen ulozeny pote nelze pouzit preekopirovanim na SD a zadanim tisku? Musi se s nim jeste neco provest?

Diky
Uživatelský avatar
MikikBlock
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 23
Věk: 54
Registrován: pát 01. bře 2019 11:52:54

Re: Test ANYCUBIC i3 MEGA

Příspěvekod MikikBlock » pon 04. bře 2019 3:19:35

Nedalo mi to a jeste narychlo jsem overil nahrani HDD vs. SD (ale jen na rychlo, takze v te strae Cure)
Zkousel jsem 2 varianty. Lodku a lodku zvetsenou na 150%. G-code ulozen na HDD
A vysledek? Opet vynechane radky (viz foto)
U puvodni chybela i 1 vrstva. U zvetsene dokonce3 prvni vrstvy. Tato CUra ani nerozlisuje ulozeni pro SD ci jen ulozeni (nebo jsem nenasel :-)) Pri ukladani g-codu se nabizi pouze varianta "toolpath". Tak nevim jestli to ma vliv ....
Dalsi ceho jsem si vsiml je - ze ta CUra i ty puvodni testovaci soubori maji koncovku *.gcode veci z repetieru jen *.gco. Ale to muze byt zpusobeno jeho zrejme DOSovskym zakladem (jinak nevim proc by zvladal v nazvu jen max. 8 pismen, presne jak stary DOS)
Přílohy
LoDerr.JPG
toto je original lod (tzn 6cm)
Uživatelský avatar
MikikBlock
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 23
Věk: 54
Registrován: pát 01. bře 2019 11:52:54

Re: Test ANYCUBIC i3 MEGA

Příspěvekod MikikBlock » pon 04. bře 2019 3:24:13

A takhle vypada obrazek po otevreni modelu z *.stl a nahled vykresleni vrstev.
Neco krade data, ale co?
Přílohy
LoDnoerr.JPG
Pred ulozenim g-code
Uživatelský avatar
MikikBlock
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 23
Věk: 54
Registrován: pát 01. bře 2019 11:52:54

Re: Test ANYCUBIC i3 MEGA

Příspěvekod Sakul » pon 04. bře 2019 10:37:56

Ahoj,
nejdřív k tomu pípání tiskárny v mém videu. I z videa je patrné, že pípání přestalo v momentě, kdy tiskárna začala tisknout.
To proč pípala mi není moc jasné, ale nejspíš to se samotným tiskem nemělo žádnou spojitost a šlo o problém komunikace, která tam házela nějaké chyby.
V současnosti na této tiskárně tisknu tak, že soubor uložím do PC a pak překopíruju na SD a přendám zpátky do tiskárny a tisknu. Všimnul jsem si, že si občas pípne, ale né tak zuřivě jako na videu, ale třeba jen jednou dvakrát než začne tisknout.
Jinak už jsem se setkal s tím, že hodně lidí si myslí, že tiskárna má nějakou autodiagnostiku a třeba nějak kontroluje tiskové soubory. Bohužel tak to není a tiskárna krom kontroly topení a nějakých drobností žádnou diagnostiku nemá a rozhodně nepozná, že je vadný g-code. Samozřejmě bez problému bude tisknout naprostou blbost klidně fotku pokud jí změníme koncovku na gco (ověřeno i na AnyCubic). Jak už jsem psal tiskárna nekontroluje obsah gcode, ale prostě soubor otevře a jede v něm řádek po řádku a hledá příkazy, které zná a ty pak vykoná. Pokud žádný příkaz nenajde, tiskárna se ani nehne, ale přesto na jejím displeji vidíme jak procenta tisku ubíhají, což značí jen to jak čte soubor a kolik už z něj přečetla.
Uložení souboru pro SD tisk a jen běžným uložením v Repetier HOSTu asi moc rozdílný nebude. Při uložení pro SD tisk to nejspíš přidává ty položky co jsou zaškrtnuté při ukládání, ale podle mě to nejsou ty definované slicerem, ale přímo Repetier Hostem na kartě Scripts, které stejně nemám vyplněné.
Koncovka souboru gcode nebo gco nemají s dosem nic společného a nemá ho sním ani Repetier HOST. Jde spíše o rozlišení v jakém programu se má jaký soubor otvírat. Ve své podstatě nemá koncovka souboru na jeho funkci žádný vliv. Pokud bude koncovka txt nebo nebude vůbec soubor bude furt funkční jen se může stát, že ho nebude chtít tiskárna tisknout respektive zobrazit.
To proč to v Repetier HOSTu zkracuje názvy není opět problém Repetieru, ale firmware Marlin. Při použití Repetier firmware jsou soubory zobrazovány komplet.

Možná by mohlo být zajímavé sem dát nějaký objekt (STL), který jsi slicoval včetně výsledného g-code, že bych na to kouknul a případně zkusil slicnout v mém softu. Pomalu bych byl názoru, že problém bude ve tvém PC. Zkoušel jsi to na jiném?
INFO:
Sakul WORLD: www.sakul.cz/
Sakul YouTube: www.youtube.com/user/sakulraider

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 1055
Věk: 39
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Test ANYCUBIC i3 MEGA

Příspěvekod MikikBlock » pon 04. bře 2019 12:17:26

S vetsinou vcelku souhlasim (to, ze neco pouziva 8 pismenne nazvy kvuli kompatibilite neceho DOSoveho-treba i ten FW je nedulezite)

Pridam sem
1+2) original krabky
3) upraveny soubor (velikost, otoceni)
4+) nekolik vyjetych g-code
Přílohy
Top.stl
2
(137.39 KiB) 52 krát
Bottom.stl
1
(69.42 KiB) 50 krát
Uživatelský avatar
MikikBlock
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 23
Věk: 54
Registrován: pát 01. bře 2019 11:52:54

Re: Test ANYCUBIC i3 MEGA

Příspěvekod MikikBlock » pon 04. bře 2019 12:25:11

3 - neustale mi to psalo ze - pripona neni povolena, at jsem ji prejmenoval jak chtel :-(
Myslel jsem, ze to je treba poctem priloh, ale neni !
Proste nepridam a poslu link jinudy ...

4+) Tak gcode taky nepovolena ...

Je to tu dost omezeny :-(
Posilam pres Dropbox:

3) - https://www.dropbox.com/s/84df28zbkrpjw ... d.amf?dl=0

4+5)
https://www.dropbox.com/s/e8hae36metj2u ... gcode?dl=0
https://www.dropbox.com/s/6qd7zmc40on60 ... gcode?dl=0
Uživatelský avatar
MikikBlock
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 23
Věk: 54
Registrován: pát 01. bře 2019 11:52:54

Re: Test ANYCUBIC i3 MEGA

Příspěvekod Sakul » pon 04. bře 2019 12:54:15

Pokud přidáváš přílohy, které to nezná zabal je třeba do zipu. Bohužel není v mých silách přidávat typy souborů co mají jít nahrát.

Jinak jsem zkusil načíst tvoje Gcode: Card BoxNEW.gcode a CBsnad.gcode
Oba se tváří naprosto v pořádku, jak v Cuře, tak i v Repetier HOSTu.
Přílohy
2019-03-04.png
Gcode načtený v do Cury
INFO:
Sakul WORLD: www.sakul.cz/
Sakul YouTube: www.youtube.com/user/sakulraider

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 1055
Věk: 39
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Test ANYCUBIC i3 MEGA

Příspěvekod MikikBlock » pon 04. bře 2019 12:59:45

Ale to nejdulezitejsi jsi nenapsal (k videu) - jak dlouho trvalo nez tiskarna zacala tisknout? Ten strih muze byt po 0,5 nebo po 5....
Ja jsem schvalen na SD nahral ten g-code, co jsem vyslicoval z Repetieru. Po chvilce to najelo do Home a ted uz to 10min huci a lezi a sem tam pipne ... tak prave nevim jak dlouho bych jim mel trapit ....
Uživatelský avatar
MikikBlock
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 23
Věk: 54
Registrován: pát 01. bře 2019 11:52:54

Re: Test ANYCUBIC i3 MEGA

Příspěvekod MikikBlock » pon 04. bře 2019 13:03:57

Tvari se OK jenom se nechteji nechat tisknout. mmch Pokud ji mas po ruce - kdyz bys nahral na SD kartu CBsnad.gcode
a strcil ji do i3 nabidlo by Ti to moznost tisku nebo ne?
Ja jeste zkusim jine SD ...
A ten hukot za sebou uz asi vypnu - jede 15 min, progres 0% :-( nevim ....
Uživatelský avatar
MikikBlock
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 23
Věk: 54
Registrován: pát 01. bře 2019 11:52:54

Re: Test ANYCUBIC i3 MEGA

Příspěvekod Sakul » pon 04. bře 2019 14:40:02

K tomu času než to začlo tisknouta a tím přestalo pípat. No než se ohřály topení cca 3minuty.
Zkusil jsem přímo tisknout tvůj Gcode a naprosto bez problému jde tisknout viz ukázka: https://uloz.to/!ceH7Bo4t3ie7/test-tisku-g-code-mp4
Zkoušel jsem tisk i z Repetier HOSTu a tentokrát už to ani nepípalo a normálně tisklo. Jen teda na tiskárně nenaskočila obrazovka tisku, což je víceméně logické, když tiskárna neovládá displej, ale displej tiskárnu.

Takže by mohl být problém i v tiskárně. Co čidlo filamentu je OK, to by mohlo dělat tendle bordel.
INFO:
Sakul WORLD: www.sakul.cz/
Sakul YouTube: www.youtube.com/user/sakulraider

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 1055
Věk: 39
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

PředchozíDalší

Zpět na 3D Tisk


  • Advertisement

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník