Kompilace firmware Repetier

Toto fórum je věnováno sekci 3D Tisk na webu Sakul World.
  • Advertisement

Kompilace firmware Repetier

Příspěvekod Sakul » čtv 05. led 2017 14:25:55

V následující video ukázce najdete jak zkompilovat Firmware Repetier v0.92.9 pro 3D tiskárnu (Rebel II). Taktéž jsou popsány některé položky v konfiguraci a k čemu slouží. Konfigurace probíhá přes webové rozhraní, což ji maximálně zjednodušuje i pro méně zkušené konstruktéry.
Další info o tom jak s tímto firmwarem rozchodit třeba Laser najdete v TOMTO tématu. Taktéž tam najdete i předpřipravený firmware pro tiskárnu Rebel II. Je to ten samý, který jsem používal ve videu.
Webový konfigurátor najdete ZDE

INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 838
Věk: 38
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Kompilace firmware Repetier

Příspěvekod cajda » sob 07. led 2017 19:31:17

Alespoň za sebe vám chci moc poděkovat za instruktážní video, které mě jako začínajícímu stavaři 3D tiskárny osvětlilo další zákoutí 3D tisku. Jen bych měl otázku ohledně uváděných výstupů "Servos D4,D5,D6,D11",že na nich máte připojený větrák. Co "leze z těch pinů, že na nich máte větrák? To je plných/regulovaných 12V a větrák se tak dá připojit napřímo a nebo je nutné doplňující elektronika na ty servo výstupy? Snažil jsem prohlédnou net, ale toto jsem nenašel a na nákresu tam je jen uveden např D4 a pod ním pin 5V a GNG. Mohu poprosit o doplnění?
Jinak pokud by jste měl náladu a čas na další videa pro začínající tak bych měl námět. Šlo by udělat nějaké videjko přímo na Repetier-host a podrobněji tu část "Slicer" a nebo ten Slicer udělat třeba úplně samostatně. Vím, že již byl okrajově v posledním videu Repetiér-host projet.
Ještě jedna otázka, říkal jste ,že plánujete dodělat wifi modul- nezkoušel jste nebo nezvažoval i "Arduino Ethernet LAN modul" ? Přece jen kabel je kabel.
Děkuji
Uživatelský avatar
cajda
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 18
Registrován: pon 26. pro 2016 19:48:34

Re: Kompilace firmware Repetier

Příspěvekod Sakul » sob 07. led 2017 20:34:28

Zdravím a děkuji za zpětnou vazbu.
Co se týká těch ventilátorů na D5 a D6. Samozřejmě je nelze připojit přímo a je nutná nějaká spínací elektronika (podobně jako v případě řízení Laseru). Tyto výstupy se používají pouze pro řízení. Schéma elektroniky, tak jak jsem si ji navrhl dám k dispozici zítra, včetně držáku této elektroniky. Jinak tyto výstupy jsou vybaveny PWM, takže je na nich i možné nastavení otáček ventilátoru (viz video).
K tomu videu o Repetier host, to můžu klidně udělat včetně projítí nastavení Sliceru. Takže díky za tip a určitě něco natočím.
No a propojení tiskárny přes Wifi nebo ethernet. Chtěl bych to otestovat přes ESP8266, nad klasickým ethernetem jsem neuvažoval neb to už by pro mne pozbývalo smysl. To je mnohem výhodnější to rovnou připojit přes USB, případně mám teda doma ještě takovou krabičku TP-Link TL-PS310U a ta by na to šla použít bez jakýchkoli úprav. Pro zajímavost to můžu otestovat.
Wifi mám v hlavě tak nějak už vymyšlené, takže spíše nyní čekám na nějaký nával tvořivosti, abych to zrealizoval. Vzhledem k tomu, že mě to nijak netlačí a přes Bluetooth mi to chodí dobře zatím nemohu říct, kdy to otestuji. Poslední dobou jsem se spíše věnoval tomu Laseru.
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 838
Věk: 38
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Kompilace firmware Repetier

Příspěvekod Sakul » pát 13. led 2017 17:29:33

Tak tady přidávám to schéma pro elektroniku řízení ventilátorů a také projekty na držáky této elektroniky.
Přílohy
Ventilatory_na_Rebelu-II.zip
Schéma elektroniky a projekty na držáky.
(2.96 MiB) 216 krát
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 838
Věk: 38
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Kompilace firmware Repetier

Příspěvekod Sakul » ned 26. úno 2017 10:50:46

Zdravím mám na vás prosbičku poraďte mi kde dělám chybu.
Pořád se mi nedaří dostat nově vytvořenej firmwar do prostředí arduino-1.6.5. Vy to ukazujete na souboru kterej už máte staženej.Já když skopíruju přibližně vaše nastavení a nechám stáhnout celej novej firmwar tak se stáhne v pořádku.Ale pak ho už nemůžu dostat do Andruno prostředí.Třeba mi to napíše že mám špatnou koncovku nebo se otevře celej soubor firmweru.
A to už jsem koncích.
Moc děkuji za info.
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 838
Věk: 38
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Kompilace firmware Repetier

Příspěvekod Sakul » ned 26. úno 2017 11:26:35

Takže abych to doplnil udělal jsem krátké video o tom jak se firmware načte do vývojového prostředí Arduino IDE. Na video se můžete kouknout zde:

INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 838
Věk: 38
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Kompilace firmware Repetier

Příspěvekod pavel123123 » ned 26. úno 2017 22:23:26

Moc děkuji za pěkné video vše už to mám v andruino prostředí a ještě bych se rád zeptal jak nastavit posune extruderu na videu máte nastaveno 300 a já nevím zda je to průměr podávacího kolečka nebo přepočet.Já mám průměr podávacího kola 120mm.Prosím o radu co tam mám napsat.Děkuji za informaci a vaší trpělivost.Díky moc za info Pavel
Uživatelský avatar
pavel123123
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 1
Registrován: pon 20. úno 2017 18:04:21

Re: Kompilace firmware Repetier

Příspěvekod Sakul » pon 27. úno 2017 0:20:12

Průměry se ve firmware nenastavují, vždy jde o přepočty kroků na 1mm.
Čili je potřeba znát úhlový krok motoru (většinou 1,8° na krok) dále nastavení mikrokroků na driveru, to je dané tím jaký se používá driver a jak je nastaven. No a pak samozřejmě parametry daného podávacího kolečka (zubatice). Z toho pak spočítáme počet kroků na posun filamentu o 1mm.
Jak konkrétně to spočítat pro zubatici asi neporadím (nikdy jsem to nedělal). Z principu je potřeba zjistit jaký je potřeba úhel natočení, aby došlo k posuvu filamentu právě i 1mm to se nejspíš spočítá z průměru té zubatice.
Věřím, že na netu bude plno návodů, případně by to mohl uvádět přímo výrobce té zubatice.
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 838
Věk: 38
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Kompilace firmware Repetier

Příspěvekod cajda » pon 27. úno 2017 13:20:14

Dobrý den, tak konečně vše co bylo na tiskárnu třeba mám doma a snažím se tiskárnu dát dohromady, vše zatím vypadá, že již funguje jak má, ale nyní tápu a myslím, že se již motám v kruhu a proto prosím o radu.
Kde prosím nastavím rozměr od koncáku na začátek tiskové plochy? Desku mám o rozměru 220x220mm a třeba od koncáku X na okraj desky mám 17mm a od koncáku Y mám na okraj desky 41mm. Zkoušel jsem to nastavit ve firmwaru, ale i v repetiér hostu, ale stále to vypadá,že mě to počítá těch 220mm od koncáků.
Poradíte prosím?
Díky
Uživatelský avatar
cajda
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 18
Registrován: pon 26. pro 2016 19:48:34

Re: Kompilace firmware Repetier

Příspěvekod Sakul » pon 27. úno 2017 21:41:21

Takže já bych to nastavoval v Repetier hostu pod položkou Nastavení/Nastavení tiskárny/Tisková plocha. Jedná se konkrétně o rozměr A a B. Tím se řekne kolik mm od koncové polohy je roh tiskové podložky. Stejně tak je možno tam vyplnit rozměr tiskové plochy.
Toto bude mít však vliv pouze na generovaný G-code. Takže pokud dáte referovat osy pojedou stejně na koncáky. Ale to by nemělo ničemu vadit. Podstatné je, aby tiskárna tiskla na tiskovou podložku a kde má nulové body je naprosto jedno.
Avšak ve firmware je nutno nastavit rozsah os, tak aby mohli jezdit v celém prostoru. Takže pokud Vám například osa X může jezdit v rozsahu 0-300 musí to být ve firmware uvedeno. Defaultně je tam 200 a pokud by v G-code byl povel k najetí 230mm nejspíš se osa na 200mm zastaví na softvérový koncák.
Čili sečteno a podtrženo. Ve firmware musí být nastaveny kompletní mechanické dráhy (vzdálenosti) všech os od nulového bodu až k maximu.
No a v software si už můžete definovat velikost tiskové plochy a případný odskok od nulových bodů k rohu tiskové podložky.

Na tom větším obrázku jsem vyplnil hodnoty tak jak bych je nastavil já. Jen maximální rozměr X a Y osy si musíte doupravit dle skutečného rozměru Vaší tiskárny.
Přílohy
Tisková plocha1.png
Tady jsem to vyplnil dle Vašeho zadání.
Tisková plocha.png
Zde možno nastavit roh tiskové podložky
Tisková plocha.png (16.12 KiB) Zobrazeno 8703 krát
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 838
Věk: 38
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Kompilace firmware Repetier

Příspěvekod cajda » stř 01. bře 2017 17:21:34

Zdravím a děkuji za "nakopnutí" . Opravdu jsem se motal ve slepé uličce, protože jsem měl ve firmware nastavený jen samotný rozměr desky a po Repetiéru jsem chtěl ať jezdí mnohem dále. Po dopsání hodnot v samotném firmware pak již Repetiér bral mnou dopsané hodnoty(musel jsem vepsat i "XY min" ) a tiskárna jezdila po celé možné dráze. Následný první výtisk byl započat ve středu desky. Ještě jednou díky
Uživatelský avatar
cajda
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 18
Registrován: pon 26. pro 2016 19:48:34

Re: Kompilace firmware Repetier

Příspěvekod Joskapilot » pát 21. črc 2017 10:08:09

cajda píše:Zdravím a děkuji za "nakopnutí" . Opravdu jsem se motal ve slepé uličce, protože jsem měl ve firmware nastavený jen samotný rozměr desky a po Repetiéru jsem chtěl ať jezdí mnohem dále. Po dopsání hodnot v samotném firmware pak již Repetiér bral mnou dopsané hodnoty(musel jsem vepsat i "XY min" ) a tiskárna jezdila po celé možné dráze. Následný první výtisk byl započat ve středu desky. Ještě jednou díky


Ahoj
Takže jsi zadal rozsah například 74-274 , když od endstopu X (osy tavící trisky extruderu) k počátku desky o rozměru 200x200 je to 74mm ?
Většinou je všude v návodech rozsah 0-200 , předpokládám protože endstop je vždy nastaven zároveň na počátku desky.(osa trisky extruderu nad počátkem desky(většina 200x200mm))
Takže pokud jednou vyměním desku za třeba 300x300 budu muset upravit v eprom hodnotu konkrétně o 50mm a to na 24-324mm(deska300x300).
Je to takto pochopeno zprávně?
Uživatelský avatar
Joskapilot
Začátečník
Začátečník
 
Příspěvky: 75
Registrován: čtv 06. črc 2017 11:03:07

Re: Kompilace firmware Repetier

Příspěvekod cajda » pát 21. črc 2017 15:49:49

Zdravím,bohužel nejsem momentálně u tiskárny abych se podíval,ale mám dojem,že firmware musíš nastavit na mox. hodnotu kam chceš umožnit najetí motoru a v softu zadáš přesné rozměry,které chceš použít. Já mám desku 220x220,ale řekl jsem si,že si dám rezervu a budu počítat s deskou 217x217. Nastavení mám viz obr.. Položka L a P je onen odskok od koncáků na začátek tiskové plochy. Jinak postupuj dle infa od Sakula,vycházel jsem prvotně z něho.
Přílohy
Výstřižek.JPG
Uživatelský avatar
cajda
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 18
Registrován: pon 26. pro 2016 19:48:34

Re: Kompilace firmware Repetier

Příspěvekod Sakul » pát 21. črc 2017 19:20:57

Přesně tak. Ve firmware se nastaví pro jednotlivé osy maximální vzdálenost. Třeba jako pro tiskárnu co jsem stavěl nedávno, kdy je extruder posunutý hodně vlevo. Takže se do firmware nastaví maximální možná vzdálenost pojezdu této osy (X) v mém případě 225mm a pro Y mám 203mm. Tímto jsou ve firmware definovány softwérové koncáky a tiskárna za žádných okolností nepojede dál.
Tímto je tedy definován hardware a nyní je nutné definovat pracovní plochu tiskárny. No a to už se udělá v softwéru Repetier HOST (parametrem L a P), tím, že definujeme offsety tiskové podložky. Tyto ofsety poté převezme Slicovací softwér a upraví souřadnice tak, aby byl objekt na podložce, tam kde má být. V mém případě je to L=25mm a P=3mm.
Toto řešení má ale nevýhodu v tom, že vlastně všechny souřadnice jsou relativní a nikoli absolutní. Takže vygenerovaný G-code je nepřenosný na jinou tiskárnu.
Ve firmware Repetier můžeme ještě udělat jinou korekci a to položkou Endstop distance after homing, kde nastavíme v podstatě offset již ve firmware a pak bychom ho nemuseli nastavovat v programu Repetier HOST a tím zachovaly absolutní pozicování.
Přílohy
2017-07-08 (4).png
Nastavení offsetu podložky
2017-07-08 (4).png (15.23 KiB) Zobrazeno 7620 krát
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 838
Věk: 38
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Kompilace firmware Repetier

Příspěvekod LukyKH » ned 24. pro 2017 12:47:51

Včera jsem provedl výměnu firmwaru na tiskárnu Rebel II. Původní marlin jsem nahradil Repetierem. Vše jsem nastavil podle tvého návodu, ale v určitém čase tisku, který není vždy stejný. Tiskárna pískne a teploty se vypnou. Teploty nejdou už opět nestavit a musí se vyrestartovat tiskárna. Myslím že chyba je někde ve špatném nastavení firmwaru Repetier, protože tisk jsem prováděl zdárně na firmwaru, Marlin a proběhl celý a bezproblémů.
díky za odpověď
Uživatelský avatar
LukyKH
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 3
Registrován: sob 23. pro 2017 22:48:40

Re: Kompilace firmware Repetier

Příspěvekod Sakul » ned 24. pro 2017 13:57:27

Ano tento problém může nastat. Není to chyba firmware (ani většinou jeho nastavením), ale tiskárny. Firmware Repetier dost důsledně hlídá teploty a jejich výkyvy (jde o bezpečnostní funkci). Naprosto běžně se toto stává u vyhřívání podložky, kdy se prostě podložka nestíhá vyhřívat v nastavených časech. Nepíšeš, které teploty se to konkrétně týká, takže těžko posoudit.
V principu doporučuji zkontrolovat napětí zdroje a pokud je pod 12,5V tak ho zvýšit na nějakých 13-13,5V. Poté většinou veškeré tyto problémy zcela vymizí. Pokud ne může to značit nějaký vzrůstající problém s konkrétním topením a jeho měřící soustavou.
Samozřejmě to lze obejít nastavením větších tolerancí ve firmware, ale ty jsou dle mě nastaveny hodně široké a jejich další zvětšení už spíše povede k nefunkci této bezpečnostní funkce.
Doporučuji projít toto téma.
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 838
Věk: 38
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Kompilace firmware Repetier

Příspěvekod jakpok » čtv 04. led 2018 22:56:56

Ahojky mám takový problém jsem začátečník a stavím 3D tiskárnu mám to jako ročníkovou práci a jsem už opravdu na dně nevím jak dál .... postupoval jsem podle návodu na tvorbu firmvaru do arduino Mega 2560 ale problém je ten že mi daný firmware nejde nahrát do desky ....tohle mi to píše

Projekt zabírá 69 592 bytů (27%) úložného místa pro program. Maximum je 253 952 bytů.
Globální proměnné zabírají 3 006 bytů (36%) dynamické paměti, 5 186 bytů zůstává pro lokální proměnné. Maximum je 8 192 bytů.
avrdude: ser_open(): can't open device "\\.\COM3": Přístup byl odepřen.


avrdude: ser_drain(): read error: Neplatný popisovač.


Problém s přenosem dat na vývojovou desku (board). Na http://www.arduino.cc/en/Guide/Troubleshooting#upload naleznete další doporučení.
Uživatelský avatar
jakpok
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 5
Registrován: čtv 04. led 2018 22:45:56

Re: Kompilace firmware Repetier

Příspěvekod Sakul » čtv 04. led 2018 23:12:51

No v podstatě to hlásí, že vybraný Comport 3 nejde otevřít. To může mít několik příčin. Buď ho v tu chvíli používá jiná aplikace nebo je nějaký problém s ovladačem a nebo ten port vůbec nepatří Arduinu.
Taky se mi nezdá ta velikost firmware. To vypadá jako když tam je úplně všechno vypnuté, ale to je jiná věc.
V první řadě je nutno zprovoznit spojení mezi Arduinem MEGA a tvým PC. Postup je následovný:
Připoj Arduino do PC přes USB kabel. Poté jdi do správce zařízení, otevři COM a LPT porty a podívej se pod jakým portem se Arduino hlásí. Tento port nastav poté v Arduino IDE a znovu otestuj zda to funguje.
Pokud ne, dej sem obrázek z tvého správce zařízení, kde bude vidět všechny nainstalované COM porty. Při tom musí být Arduino MEGA připojeno k PC.
Pak kdyžtak uvidíme.
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 838
Věk: 38
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Kompilace firmware Repetier

Příspěvekod jakpok » pát 05. led 2018 0:04:30

pořád nic :( bohužel .... https://ctrlv.cz/oTVX
Uživatelský avatar
jakpok
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 5
Registrován: čtv 04. led 2018 22:45:56

Re: Kompilace firmware Repetier

Příspěvekod Sakul » pát 05. led 2018 1:14:46

jakpok píše:pořád nic :( bohužel .... https://ctrlv.cz/oTVX


Ok. Jiná Arduino deska funguje ? Může být vadná. V Adruino IDE jde otevřít na tomto portu (COM 3) Nástroje/Sériový monitor?
Případně zapoj Arduino MEGO do jiného USB portu, případně otestuj na jiném PC.
Zkus použít vývojové prostředí Arduino IDE v1.6.5
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 838
Věk: 38
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Kompilace firmware Repetier

Příspěvekod jakpok » pát 05. led 2018 7:26:10

mám jen tuhle desku .... nástroje - sériový monitor taky nefunguje .... Arduino: 1.8.5

(Windows Store 1.8.10.0) (Windows 10), Vývojová deska: "Arduino/Genuino Mega or Mega 2560, ATmega2560 (Mega 2560)"

Chyba při otevírání seriového portu 'COM3'. (Port busy)

Táto zpráva by měla mít víc informacií v
"Zobrazení podrobného výstupu při kompilaci"
podle zapnuté volby v Soubor -> Nastavení.

jiné USB jsem zkoušel také zkusim teda jiné pc jestli to pomůže ještě jinak fakt nevím zkoušel jsem i Arduino IDE 1.6.5 také nic .... že by byla špatná deska když jsem tam nahraval Marlin 1.1.5 tak to fungovalo ted když jsem tam chtěl nahrát tenhle tak nejde ani jeden
Uživatelský avatar
jakpok
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 5
Registrován: čtv 04. led 2018 22:45:56

Další

Zpět na 3D Tisk


  • Advertisement

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Majestic-12 [Bot] a 2 návštevníků

cron