Stopky nejen pro hasiče v4

Toto fórum je věnováno sekci ELEKTRONIKA na webu Sakul World.
  • Advertisement

Stopky nejen pro hasiče v4

Příspěvekod Sakul » čtv 03. říj 2013 15:15:06

Na zařízení se pracuje.
Návrh schématu = HOTOVO
Návrh PCB = HOTOVO
Výroba PCB = HOTOVO
Výroba prvního prototypu = HOTOVO
První verze firmware = Pracuje se = 30%
Testování základní konfigurace = 0%
Testování v terénu uživateli = 0%
Finální stopky = 0%
Podpůrný program pro stopky = 0%

Přetočte si na čas: 13m3s nebo odkaz ZDE.


Pro velký úspěch konstrukce hasičských stopek ZDE, jsem už před časem začal pracovat na PC verzi stopek ZDE. Bohužel u této PC verzi se vyskytly nějaké problémy a tak jsem se rozhodl, že aktualizuji původní verzi stopek. Samozřejmě, aby tato aktualizace dávala smysl budou přidány nějaké nové funkce. Proto je tu toto téma pro novou verzi stopek s již pořadovým číslem 4. Možná někoho zarazí, že jsem nějak přeskočil verzi 3. To není pravda, neb stopek ve verzi 3 jsem již několik udělal. Ve všech případech šlo o stopky přesně na míru a tak veškeré stopky co dělám na zakázku mají pořadové číslo 3. Přehled funkcí následuje.

Hasičské stopky v4:
1. Měření času na podsvíceném LCD displeji, případně na 1řádkovém LED displeji (možno i oba současně)
2. Možnost uložit až 5 mezičasů (bude možno rozšířit)
3. Ukončení měření až na 2 koncové spínače
4. Možnost po skončení měření listovat jednotlivé naměřené časy
5. Odesílání měřených časů do PC přes USB nebo Bluetooth (do budoucna i přes WIFI nebo ethernet)
6. Jednoduchá obsluha
7. Možnost napájení takřka z čehokoli (12V z auta - baterie + napájení ze sítě 230V či z USB)
8. Výstup na externí displej (možnost i bezdrátově Bloetooth, WIFI, 433MHz)
9. Resetování stopek samostatným tlačítkem
10. Rozlišení měření 99:59:999 (MIN:SEC:mSEC) pro každou dráhu
11. Měření ve dvou drahách
12. Možnost volby odesílání dat do PC (buď až na konci měření nebo postupně při změnách)
13. Podpůrný program pro PC na správu měřených dat a celé soutěže včetně napojení na databázi
14. Možnost aktualizace firmware procesoru bez nutnosti programátoru
15. Několik režimů stopek (i pro jiná odvětví než je požární sport)
16. Odečítací stopky (budou odečítat nastavený čas do nuly)
17. Možnost rozšíření o SD kartu pro záznam dat, když nejsou stopky propojeny s PC
18. Integrovaný RTC (obvod reálného času) pro možnost zobrazovat čas a datum
19. Kontrola napájecího napětí a jeho zobrazení
20. Možnost snadného rozšíření o další moduly (GPS, GSM, Grafický displej a další)


Vzhledem k tomu, že na vývoji se zatím stále pracuje budu rád za jakékoli připomínky, případně podněty co ještě doplnit.
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 828
Věk: 38
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Stopky nejen pro hasiče v3

Příspěvekod Sakul » ned 13. říj 2013 15:23:49

Takže pomalu postupuji a začíná se to rýsovat. V současnosti uvažuji i o možnosti integrovat bezdrátový přenos z koncáků, čímž by odpadlo propojování terčů a stopek dlouhým kabelem. Samozřejmě pokud by byl bezdrátový přenos integrován, zůstane zachován i ten drátový.
Další takový návrh by bylo propojení PC a stopek přes USB a ne jako u staré verze přes RS232. Čímž odpadne nutnost redukce a zároveň bude možno stopky napájet přímo z PC.
Pokud by ještě někoho něco napadlo dejte vědět.
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 828
Věk: 38
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Stopky nejen pro hasiče v3

Příspěvekod taita21 » čtv 28. lis 2013 21:37:14

Zdravíčko,
1. mám jen připomínku k novým stopkám chtělo by to aby při spuštění stopek nesvítili ostatní čislice (jako bylo u první verze, tam svítili nuly)
2. Dále připomínka kontabilita se stávajícím displayem a možnost bud ukazovat "na dva disleje (1,2 dráha či L, P terč)" nebo jen na stávající. (či jeden čas a překlikávat mezi časy)
3. bylo dobré udělat bezdrátový přenos k dislejům :)
Jinak nemám problém opět vše testovat a kdykoliv se i sejít:)
Uživatelský avatar
taita21
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 4
Registrován: čtv 12. dub 2012 10:22:44

Re: Stopky nejen pro hasiče v3

Příspěvekod Sakul » čtv 28. lis 2013 22:38:53

K bodu:
1. Zde si nejsem jist proč by neměly nuly svítit. Ale pokud se najde dobrý argument, proč to takto udělat, třeba to tak udělám. Zatím jsem spíše pro variantu se svítícími všemi čísly.
2. Ano na toto jsem myslel a bude to volitelné. Bude možno navolit externí displej 1 nebo 2 řádkový.
3. Ano i na toto jsem myslel. V současnosti je v plánu to, že propojení stopek a PC bude řešeno přes Bluetooth, nikoli již přes kabel. Pro propojení stopek a ext. displeje plánuji přídavné moduly, jež budou pracovat buď přes Bluetooth, v pásmu 2,4GHz nebo 433 (800)MHz. Nicméně nebude to přímo součást stopek ani displeje, avšak jak stopky, tak displej na tuto možnost budou připraveny.
Současně bych chtěl i možnost bezdrátového propojení ovládacích prvků (koncáky, tlačítka), to by bylo řešeno již integrovaným modulem ve stopkách, který by se používal buď jako komunikace s PC nebo koncáky. Nikoli asi oboje najednou.
Jinak jsem již otestoval 2 přenosové rychlosti mezi displejem a stopkami a to 2400 a stávající 19200. Současně byla i tato nová rychlost (2400) zahrnuta do programu jednotlivých zobrazovačů a také v tomto novém programu je přidána podpora dvouřádkového displeje.
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 828
Věk: 38
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Stopky nejen pro hasiče v3

Příspěvekod taita21 » čtv 28. lis 2013 22:58:53

1)argument je to že čísla splívají za dne a neni zcela zřetelný výsledek. Je to jen z praxe připomínka je je asi zbytečné, aby svítili (větší spotřeba)
3)nebylo by špatné kdyby fungovali obě varianty na rád byl by to doopravdy přepych (jde o to že bych chtěl použít pod každý terč jeden malý display který by ukazoval daný čas) a pak dva další klasické (jednořádkové) displeje, které používám nyní.
Uživatelský avatar
taita21
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 4
Registrován: čtv 12. dub 2012 10:22:44

Re: Stopky nejen pro hasiče v3

Příspěvekod Sakul » pát 29. lis 2013 10:04:46

1. Vzhledem k tomu, že se jedná čistě o programovou záležitost udělal bych to možná formou předvolby a tím by se dalo navolit, zda se mají nepotřebné nuly zobrazovat či nikoli.
K tomu zobrazování najednou pro dvouřádkový a jednořádkový displej. To se domnívám není technicky možné, protože při použití jednoho řádku se budou muset časy přepočítat na tento řádek. Problém je v nedostatku adres, které jsou všechny při dvouřádkovém displeji obsazeny. Stopky totiž oproti minulé verzi, která měřila jen jeden čas a pro jednotlivé dráhy se používaly mezičasy, tyto měří odděleně obě dráhy. Takže čas na dvouřádkový displej lze odesílat rovnou, kdežto pro jednořádkový se musí převádět vždy ten, který má nejvyšší hodnotu, což znemožňuje použití současně s dvouřádkovou verzí.
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 828
Věk: 38
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Stopky nejen pro hasiče v3

Příspěvekod spagiz » ned 08. bře 2015 18:17:41

Chtěl sem se zeptat jak dopadla zkouška (spolehlivost) bezdrát. přenosu mezi terčema a počítačem který se nachází zhruba u start. čáry (jedná se o has. útok).Děkuji
Uživatelský avatar
spagiz
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 2
Registrován: ned 08. bře 2015 18:04:14

Re: Stopky nejen pro hasiče v3

Příspěvekod Sakul » ned 08. bře 2015 18:31:41

Bohužel do této chvíle žádný test bezdrátového přenosu neproběhl. Nicméně by asi mělo být možné i do stávajících stopek integrovat již hotové řešení od firmy Flajzar, které dokáže přenášet signály až pro 6 samostatných kanálů na dostatečnou vzdálenost včetně zabezpečení přenosu.
Moduly najdete ZDE.
Doporučuji použít moduly pro frekvenci 868MHz.
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 828
Věk: 38
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Stopky nejen pro hasiče v3

Příspěvekod spagiz » ned 08. bře 2015 20:54:48

Bylo by možno pro nás hasiče vyrobit jednu malou(2600kč)+velkou časomíru(vel. 200 a kde bude možnost odečtu času 5min. na přípravu plata)+připojení na počítač+startovací pistole+světla na terče a to vše bezdrátově na dálku?Zajímala by mě cena toho všeho a jestli by to bylo na papír a se zárukou.Tam jde o to jestli to půjde přes hasičskou nebo naší pokladnu.Díky za info. https://www.youtube.com/watch?v=p-48rLc5zeI
Uživatelský avatar
spagiz
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 2
Registrován: ned 08. bře 2015 18:04:14

Re: Stopky nejen pro hasiče v3

Příspěvekod Sakul » pon 09. bře 2015 17:39:56

spagiz píše:Bylo by možno pro nás hasiče vyrobit jednu malou(2600kč)+velkou časomíru(vel. 200 a kde bude možnost odečtu času 5min. na přípravu plata)+připojení na počítač+startovací pistole+světla na terče a to vše bezdrátově na dálku?Zajímala by mě cena toho všeho a jestli by to bylo na papír a se zárukou.Tam jde o to jestli to půjde přes hasičskou nebo naší pokladnu.Díky za info. https://www.youtube.com/watch?v=p-48rLc5zeI

Odeslal jsem Vám mail na toto téma.

Zajímavá věc co mě zaujala je doplnění odpočtu 5min na přípravu družstva. Toto by mohla být zajímavá funkce pro připravované stopky.
Nevím zda jsem to tu někde psal, ale já nemám s hasičema nebo hasičským sportem vůbec nic společného a nemám tušení jak to probíhá. Proto prosím zda můžete trochu rozepsat jak by to s tím odpočtem mělo probíhat, případně pokud máte nějaké nápady co by stopky měly umět, aby byly co nejvíce použitelné.
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 828
Věk: 38
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Stopky nejen pro hasiče v3

Příspěvekod Tomsn » úte 09. čer 2015 12:30:54

Je to jednoduché... Na nachystání základny má tým určitou dobu, která začíná běžet zpravidla položením stroje na základnu. Od této chvíle, se začíná odpočítávat čas pro nachystání základny (běžně právě 5 minut, při větších závodech o velkém množství startujících týmů 4 minuty, extrém 3 minuty). Tým nesmí tento určený čas přesáhnout a po uplynutí této doby musí být nachystaný na startu. To že by byl odpočet na stopkách viditelný, představuje jakýsi komfort pro závodníky, že ví, kolik jim zbývá ještě času a jestli vše stíhají atd. :) Je to zajímavá fce, ale pokud ano, tak bych být vámi uvažoval právě nad tím nastavením odpočítávaného času (např. výběr 3min, 3.5 min, 4 min, 4.5 min, 5min), s tím, že se dá tento odpočet kdykoliv přepnout do pohotovostního stavu stopek připravených na start, protože 90% týmů nevyužije např. celých 5 minut, ale jsou za 4 minuty nachystaní a jde se startovat.
Uživatelský avatar
Tomsn
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 2
Registrován: úte 09. čer 2015 12:19:51

Re: Stopky nejen pro hasiče v3

Příspěvekod Sakul » úte 09. čer 2015 23:37:58

Díky za vysvětlení.

Jinak přidám ještě info jak probíhá vývoj. Už to vypadalo, že budou stopky hotové. Už byl i prototyp, ale nějak se mi to rozleželo v hlavě, že bych to chtěl udělat ještě trochu jinak. Takže v této chvíli to zase celé předělávám na jiný procesor a doufám že už naposledy.
Moje aktuální představa jak budou stopky vypadat je asi takováto. Primárně budou osazeny dvouřádkovým LCD displejem a budou měřit dva souběžné časy (například levý a pravý terč nebo v jiném sportu 2 dráhy). Dále bude možno připojit i malý LED displej jaký mají současné stopky. Samozřejmostí bude možnost připojení externího velkého displeje podporujícího zobrazení jak jedné, tak obou drah (časů). Ovšem podstatné je řešení propojení s PC. To bude řešeno USB konektorem (již nebude třeba žádná redukce jako u stávajících stopek). Z tohoto USB bude možno i stopky napájet, ale samozřejmě bude i možnost externího napájení. Dále bych se chtěl zaměřit více na toto propojení s PC, kde by měl být jako příslušenství program do PC, který by se staral o celkovou zprávu závodu včetně ukládání dat online do databáze. Místo velkého displeje by měl jít připojit i monitor nebo televize. Taktéž bude zdokonalena možnost v podstatě uživatelsky upgradovat firmware ve stopkách, takže v případě nějakých úprav v programu bude možno vydat update. Samozřejmostí bude propojení externího velkého displeje přes Bluetooth nebo WIFI. V současnosti jsem ve stádiu návrhu Hardware, takže uvidíme jak se to celé povede. Bohužel času je málo, takže to jde pomaleji než bych si přál.
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 828
Věk: 38
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Stopky nejen pro hasiče v3

Příspěvekod Tomsn » stř 10. čer 2015 7:45:05

Tak to je supr zpráva a o takovou časomíru se super funkcema bude určitě zájem. Máme taky v plánu něco pořídit. Jaká bude asi cena? Kdyby byl ještě nějaký dotaz ohledně požárního sportu, tak rád poradím.
Uživatelský avatar
Tomsn
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 2
Registrován: úte 09. čer 2015 12:19:51

Re: Stopky nejen pro hasiče v3

Příspěvekod Sakul » stř 10. čer 2015 16:45:08

No co se týká ceny to je zatím otázka. Bude určitě o něco dražší jak ta stávající, ale chtěl bych ji přesto udržet co nejníže. U základní verze bych se chtěl pohybovat někde kolem 3000Kč. Další věc bude poté soft pro PC. Tam nemám zatím tušení neb to budu muset vyjednat s nějakým programátorem pro PC a určitě bude hrát roli i jaký bude zájem.
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 828
Věk: 38
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Stopky nejen pro hasiče v3

Příspěvekod alesak » pát 11. zář 2015 8:19:14

Dobrý den, chystám se na stavbu vašich stopek pro požární sport (hlavně útoky), mám to v plánu přes zimu (snad to časově dám).Chci se optat jak to vidíte s novou verzí, mám si počkat. Ještě info, jak daleko mohu umístit info panel pro soutěžící, tedy pokud časomíra bude na startu, chtěl bych panel zobrazující L a P čas umístit cca ve vzdálenosti 70m od časomíry. Děkuji za info
Uživatelský avatar
alesak
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 4
Registrován: pát 11. zář 2015 8:10:09

Re: Stopky nejen pro hasiče v3

Příspěvekod Sakul » pát 11. zář 2015 13:12:44

alesak píše:Dobrý den, chystám se na stavbu vašich stopek pro požární sport (hlavně útoky), mám to v plánu přes zimu (snad to časově dám).Chci se optat jak to vidíte s novou verzí, mám si počkat. Ještě info, jak daleko mohu umístit info panel pro soutěžící, tedy pokud časomíra bude na startu, chtěl bych panel zobrazující L a P čas umístit cca ve vzdálenosti 70m od časomíry. Děkuji za info


O tom jak probíhá vývoj a kdy se předpokládá dokončení se dozvíte ve videu v úvodu této diskuse.
Vzdálenost velkého displeje od stopek zatím nebyla (co já vím) testována. V případě použití kabelu doporučuji max. vzdálenost 10m. Tím však nevylučuji, že by to fungovalo i na větší vzdálenosti. Při bezdrátovém přenosu jsem zatím testoval také kolem 10m (za použití Bluetooth modulů HC-05 a HC-06).
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 828
Věk: 38
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Stopky nejen pro hasiče v3

Příspěvekod alesak » pon 14. zář 2015 9:18:45

Děkuji za info, budu sledovat diskuzi a až budou desky časomíry k dispozici, pustím se do toho.
Uživatelský avatar
alesak
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 4
Registrován: pát 11. zář 2015 8:10:09

Re: Stopky nejen pro hasiče v3

Příspěvekod Thomash » úte 02. srp 2016 13:53:41

Ahoj, rád bych se zeptal jak to vypadá s vývojem stopek v.3 :) Rádi bychom si je vyrobili.
Uživatelský avatar
Thomash
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 2
Registrován: úte 02. srp 2016 13:51:07

Re: Stopky nejen pro hasiče v3

Příspěvekod Sakul » úte 02. srp 2016 23:03:33

Thomash píše:Ahoj, rád bych se zeptal jak to vypadá s vývojem stopek v.3 :) Rádi bychom si je vyrobili.


Jde to pomalu, protože neustále pracuji na něčem jiném. V tuto chvíli pracuji na desce plošného spoje, ale kdy bude dokončena nemám tušení.
Zatím pro ochutnávku mohu vložit nedokončené schéma nových stopek.
Taktéž v případě zájmu mohu zveřejnit několik konstrukcí stopek ve verzi 3.x, které jsem dělal na zakázku a třeba by se někomu také hodily.
Přílohy
Schema.zip
Nedokončené schéma stopek v4
(228.82 KiB) 503 krát
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 828
Věk: 38
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Stopky nejen pro hasiče v3

Příspěvekod Thomash » stř 03. srp 2016 9:57:16

Sakul píše:
Thomash píše:Ahoj, rád bych se zeptal jak to vypadá s vývojem stopek v.3 :) Rádi bychom si je vyrobili.


Jde to pomalu.... třeba by se někomu také hodily.


Ok, tomu rozumím. Na webu http://www.fstimer.cz se snaží o podobnou záslužnou činnost... Kdybys potřeboval pomoct např. s pravidlama nebo tak něco (sice jsem ajťák, ale ne elektronik) tak jsem k dispozici :)
Uživatelský avatar
Thomash
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 2
Registrován: úte 02. srp 2016 13:51:07

Re: Stopky nejen pro hasiče v3

Příspěvekod DavidJ » stř 14. zář 2016 10:09:48

Ahoj. Již delší dobu se zajímám o konstrukci stopek a velkého zobrazovače. Osobně jsem dlouholetým členem SDH a zároveň aktivním účastníkem soutěží v požárním útoku. Jsem fanda do elektrotechniky a PC.

Brouzdáním po netu jsem narazil na zajímavé možnosti konstrukce stopek, ale žádné nebyly dotaženy takhle daleko (nemluvím o finálních profesionálních řešeních). Zde uvedená konstrukce je velice zajímavá a cesta, kterou se chystáte vydat ve zmiňované verzi 3 je z mého pohledu správná.

Rád bych tedy nabídl pomoc při vývoji. Pokud najdete cokoli co by pomohlo, neváhejte se na nás obrátit. Jsme nadšenci do tohoto sportu a rádi bychom jej podporovali i touto cestou.

Díky za dosavadní odvedenou práci!

David.
Uživatelský avatar
DavidJ
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 1
Registrován: stř 14. zář 2016 9:25:07

Další

Zpět na Elektronika


  • Advertisement

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron