Repetier Host

Toto fórum je věnováno sekci 3D Tisk na webu Sakul World.
  • Advertisement

Repetier Host

Příspěvekod Sakul » úte 31. led 2017 20:14:54

V tomto tématu a hlavně v následujícím instruktážním videu ukazuji nějaká nastavení programu Repetier Host.

INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 775
Věk: 37
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Repetier Host

Příspěvekod cajda » čtv 02. úno 2017 20:26:46

Zdravím, alespoň za sebe musím opět poděkovat...děláte pro začátečníky strašně moc, alespoň pro mě je vaše podání srozumitelné. Jen se zeptám, ono defaultní nastavení ve Slic3r , které tam je přednastavené je alespoň na začátek "tisknutelné" pro další odladění? Nezkoušel jste natáhnout na začátek třeba nastavení Slic3r od Průši, který to má prý celkem slušně zpracované? Kamarád má právě Průšu a výtisky má dle mého slušné a rozměrově přesné a říkal, že tam skoro nic nepřenastavoval. Tak mě napadlo si případně natáhnout pro první tisky jeho nastavení a vyzkoušet co z toho vyleze + jedno nastavení "okopčit" dle videa jako je vaše ;-) . Ve videu jste říkal, že třeba přednastavení od Zahradníka moc nefungovalo...Jaký máte na toto názor na první pokus o tisk než si to člověk osahá a s pomocí třebas právě vašeho videa si to zkusí doladit na svoji tiskárnu? Díky
Uživatelský avatar
cajda
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 18
Registrován: pon 26. pro 2016 19:48:34

Re: Repetier Host

Příspěvekod Sakul » čtv 02. úno 2017 21:14:44

Abych se přiznal, tak jsem defaultní nastavení Sliceru nepoužil a netiskl na něj. Použil jsem pro začátek právě nastavení od pana Zahradníka. Ani jsem nebádal, jak moc se to liší od defaultu. Nastavení od Průši jsem také netestoval, neb ten má jinou tiskárnu a muselo by se to rozhodně upravit na Rebela II. Věřím, že Průša to má pro své tiskárny precizně odladěné.
Někdo po mě chtěl, abych mu mailem poslal moje nastavení Sliceru, takže to dám i sem a třeba se to někomu bude hodit.
Je to v jednom souboru a obsahuje to nastavení pro ABS, PLA, PETg. Načítá se to přes Load Config Bundle..
Netvrdím, že toto nastavení je nejlepší, také to stále vylepšuji a v podstatě pro každého dodavatele plastu by to chtělo vlastní profil. A to nemluvím o rozdílech v konstrukcích tiskáren. Také toto nastavení nebude fungovat na originálním nastavení firmware, protože se používají vysoké teploty trysky, u kterých defaultní nastavení firmware hlásí již přehřátí trysky. Proto je nutno tyto teploty ve firmware zvednout nebo použít firmware ode mě, kde jsou tyto úpravy již provedeny. Viz následující témata:
Firmware Marlin (download)
Firmware Repetier (download)
Nastavení a kompilace firmware Marlin
Nastavení a kompilace firmware Repetier

Jinak co se týká právě nastavení teplot jak trysky, tak podložky, rozhodně doporučuji si to na své tiskárně ověřit, že začnete na nižších teplotách. Jak jsem říkal ve videu tiskárna může špatně měřit. Také můžete používat jiný plast. Prostě teplota je hodně individuální věc.
Přílohy
Sakul_Rebel-2_Bundle.zip
Veškeré moje profily pro tisk na Rebelu II.
(2.22 KiB) 122 krát
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 775
Věk: 37
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Repetier Host

Příspěvekod chicon » stř 26. dub 2017 14:07:55

Díky moc za nastavení pro Slicer, dost mi to zjednodušilo práci ;) Mám taky tiskárnu od Zahradníka a s jeho nastavením to tisklo poněkud podivně, s tím od vás (zatím konkrétně PLA) to tiskne krásně :P

Jen bych měl dotaz k tomu nastavení - můžete prosím napsat, pro jaké výrobce filamentu to nastavení platí? V ZIPu jsou nastavení pro "PLA", "ABS", "ABS velké" a "PETg".

Díky!
Uživatelský avatar
chicon
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 2
Registrován: stř 26. dub 2017 13:58:14

Re: Repetier Host

Příspěvekod Sakul » čtv 27. dub 2017 2:49:41

No hodně používám Mladeč, ale testuji i jiné plasty.
Právě co se týká třeba PLA, tak Mladeč mi moc tisknout nejde, ale třeba Gemgird (nebo jak se to jmenuje) mi kupodivu jde. Všechny ostatní plasty jiných výrobců co jsem zkoušel mi nejdou tisknout vůbec.
PETg jsem zkoušel zatím jen jeden (Mladeč) a až na ty mosty je to ideální materiál.
Co se týká ABS, tak tam mám dva profily protože mi tiskárna špatně dávkuje plast (ABS dává víc než je třeba), takže pro větší objekty dávám víc plastu a pro titěrné mám nastaveno méně. Také jsou jiné teploty podložek. Jinak jsou oba profily stejné.
Vesměs jediné co nyní již měním, je pouze teplota trysky nebo podložky v závislosti na dodavateli plastu. Pro ABS Mladeč tisknu na 285°C a pro ABS-T Mladeč to jde už od 270°C. Mejval jsem i čínskej plast co prodává Zahradník a ten byl zatím asi nejlepší. Respektive mu stačila teplota už od 260-265°C. Sice hrozně smrdí (při tisku), ale mám sním nejlepší zkušenost. Zato PLA od Zahradníka je pro mne naprosto nepoužitelné a tryska se ucpe ještě na začátku první vrstvy a někdy se ani k samotnému tisku objektu nedostane neb se ucpe už při tisku Skirtu.
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 775
Věk: 37
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Repetier Host

Příspěvekod chicon » čtv 27. dub 2017 14:59:39

Super, díky za podrobný popis. Taky jsem zatím tiskl z PLA Mladeč.

Můžete sem ještě jednou prosím vystavit vaše poslední (aktuální) nastavení Sliceru?

Ještě jednou díky! :P
Uživatelský avatar
chicon
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 2
Registrován: stř 26. dub 2017 13:58:14

Re: Repetier Host

Příspěvekod Sakul » čtv 27. dub 2017 20:42:37

Moje nastavení je stále stejné, jen měním teploty, takže lze použít již dříve zveřejněné nastavení.
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 775
Věk: 37
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Repetier Host

Příspěvekod Hamrfi » pon 01. led 2018 20:45:47

Zdravím, mám dotaz ohledně orientace nulového bodu. Jde o to že moje tiskárna má nulu všech os v levém horním rohu, ale v Repetier Hostu je nastavena v levém dolním rohu a proto mi všechno tiskne zrcadlově. Nikde jsem toto nastavení nenašel tak snad mi poradíte Vy.
Předem děkuji.
Uživatelský avatar
Hamrfi
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 1
Registrován: pon 01. led 2018 20:34:18

Re: Repetier Host

Příspěvekod Sakul » pon 01. led 2018 22:37:25

Tak jak to je nastaveno v Repetier HOST je to správně. Změňte tedy nastavení nulového bodu Vaší tiskárny, tak aby odpovídal nastavení Repetier HOSTu.
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 775
Věk: 37
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08


Zpět na 3D Tisk


  • Advertisement
SvetHostingu.cz - ideální webhosting

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků