Netopí podložka

Toto fórum je věnováno sekci 3D Tisk na webu Sakul World.
  • Advertisement

Netopí podložka

Příspěvekod DaveCZ » úte 26. pro 2017 15:12:45

Zdravím mám takovej problém nenahřívá deska nevím proč čidlo funguje a deska taky, ale když to zapojím do arduino mega 2560 tak nefunguje, proud z desky nejde a čidlo teplotu neukazuje, viz obrázek nevím kde může být chyba.
Přílohy
Bez názvu.jpg
Uživatelský avatar
DaveCZ
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 4
Registrován: úte 26. pro 2017 15:06:32

Re: Netopí podložka

Příspěvekod Sakul » úte 26. pro 2017 15:23:25

Zkoušel jsi to čidlo prohodit s čidlem od trysky? Co to udělá?
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 689
Věk: 37
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Netopí podložka

Příspěvekod DaveCZ » úte 26. pro 2017 15:29:44

jo zkoušel a normálně to ukazuje
Uživatelský avatar
DaveCZ
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 4
Registrován: úte 26. pro 2017 15:06:32

Re: Netopí podložka

Příspěvekod Sakul » úte 26. pro 2017 15:35:35

DaveCZ píše:jo zkoušel a normálně to ukazuje


Takže je vadný Ramps, pokud ho tedy používáš (neuvedl si jakou používáš elektroniku). Na Rampsu je ještě jeden teplotní vstup, takže se dá použít třeba ten (pokud by fungoval), ale vyžaduje to přemapování vývodů ve firmware.
Pokud se na to necítíš je lepší vyměnit ten Ramps.
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 689
Věk: 37
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Netopí podložka

Příspěvekod DaveCZ » úte 26. pro 2017 17:45:49

ramps 1.4 a mega 2560 mám a jsou uplně nové teď mám stáhlej firmware od kámoše tak uvidím
Uživatelský avatar
DaveCZ
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 4
Registrován: úte 26. pro 2017 15:06:32

Re: Netopí podložka

Příspěvekod Sakul » úte 26. pro 2017 17:58:35

To že je elektronika nová, neznamená že je funkční. Ramps díky tomu, že je skoro z poloviny osazován ručně, má vysokou poruchovost.
Spíš je také otázkou, zda to máš správně zapojené, zda je správně nakonfigurován firmware a tak dále.

Pokud je firmware nakonfigurován správně (Repetier) a zapneš vyhřívání podložky musí po cca 300 vteřinách vyskočit chybové hlášení dec. Pokud nevyskočí je chyba v konfiguraci firmware.
Takto by šlo pokračovat do nekonečna. Proto je potřeba uvést všechny informace, aby se dalo efektivně poradit.
Takže je třeba následující:
1. Použitý firmware a jeho verze.
2. Vložit sem konfigurační soubor tohoto firmware, případně celý nezkompilovaný firmware.
3. Přesně popsat jak a kam máš zapojeny senzory teploty na desce Ramps (ideálně doplnit fotky).
4. Jaké chybové hlášky to píše.
Z tohoto se dá již trochu vyjít a nasměrovat správným směrem.
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 689
Věk: 37
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Netopí podložka

Příspěvekod DaveCZ » úte 26. pro 2017 19:41:41

tak deska už funguje bylo to ve firmwaru

edit jen to ukazuje jinačí teplotu než je v pokoji :-)
Uživatelský avatar
DaveCZ
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 4
Registrován: úte 26. pro 2017 15:06:32


Zpět na 3D Tisk


  • Advertisement

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 1 návštěvník

cron