FIRMWARE/SOFTWARE pro Stopky v5.0
Moderátor: Spolupracovníci
Re: FIRMWARE/SOFTWARE pro Stopky v5.0
Ahoj,
posílám výpis. Když změním režim externího displeje na 3, tak displej nejde vůbec. Mám to tedy nastavené na SD kartě a ne v EEPROM, ale to by asi nemělo vadit, ne?
AT-Info*
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Stopky v5.0(ATmega644P/PA)
Firmware v.2.0 DEMO
Autor: SAKUL - www.sakul.cz
Kontakt: Info@sakul.cz
Autor FW: FW by
Kontakt: PSi electronics
--------------------------------------------------------------------
Vlastnik stopek: Testovacie stopky
Konfiguracni hodnoty:
Rezim provozu: 1
Rezim EXT display = 2
Cas blokovani pro rezim 2: 5s
Cas odectu (pripravy druzstva): 05:00 (MIN:SEK)
Konstanta napetoveho prevodniku: 56.83
Napajeci napeti: 11.28V
Napeti periferii: 12.04V
posílám výpis. Když změním režim externího displeje na 3, tak displej nejde vůbec. Mám to tedy nastavené na SD kartě a ne v EEPROM, ale to by asi nemělo vadit, ne?
AT-Info*
Stopky v5.0(ATmega644P/PA)
Firmware v.2.0 DEMO
Autor: SAKUL - www.sakul.cz
Kontakt: Info@sakul.cz
Autor FW: FW by
Kontakt: PSi electronics
--------------------------------------------------------------------
Vlastnik stopek: Testovacie stopky
Konfiguracni hodnoty:
Rezim provozu: 1
Rezim EXT display = 2
Cas blokovani pro rezim 2: 5s
Cas odectu (pripravy druzstva): 05:00 (MIN:SEK)
Konstanta napetoveho prevodniku: 56.83
Napajeci napeti: 11.28V
Napeti periferii: 12.04V
Ahoj,
to vyzerá na nejakú staršiu verziu FW. Bude ju treba aktualizovať a vyskúšať.
Patrik
to vyzerá na nejakú staršiu verziu FW. Bude ju treba aktualizovať a vyskúšať.
Patrik
Takže pokud by měl někdo problém s aktualizací FW do stopek v5 a to hlavně při použití procesoru ATMEGA644P použijte zde přiložený Xloader.
Jako Device nastavte: Sakulno NANO(ATmega644P/PA)
Zbytek je stejný. Otestováno jak na Win10, tak i Win11 a funguje.
Jako Device nastavte: Sakulno NANO(ATmega644P/PA)
Zbytek je stejný. Otestováno jak na Win10, tak i Win11 a funguje.
- Přílohy
-
- XLoader.zip
- Verze funkční pro procesory 644
- (647.59 KiB) Staženo 2118 x
INFO:
Sakul WORLD: www.sakul.cz/
Sakul YouTube: www.youtube.com/user/sakulraider
Možnost příspěvku (Donate):
Patreon: https://www.patreon.com/sakul
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
Zdravím .
Máme stopky v5.0 s modulem reálného času a dvouřádkový externí displej
Měl bych zájem o zobrazení mezičasů stačil by mi i jeden a zobrazení reálného času tak jak to již bylo publikované dřív
A moc se mi to líbí stým dotykovým displejem mám tu jeden z autorádia jestli by to šlo
S pozdravem dedek
Máme stopky v5.0 s modulem reálného času a dvouřádkový externí displej
Měl bych zájem o zobrazení mezičasů stačil by mi i jeden a zobrazení reálného času tak jak to již bylo publikované dřív
A moc se mi to líbí stým dotykovým displejem mám tu jeden z autorádia jestli by to šlo
S pozdravem dedek
Zdravím
Mám ještě jeden problém externí displej je používán se stopkami 4.1 a ukazují m:ss,ss
m:ss,ss
A teď jsem rozjel stopky 5.0 a nastal problém s externím displejem ukazují s:s,s:ss
s:s,s:ss
odpočet ukazoval x:04:45
teď ukazuje 4:50:00
4:50:00
Tak by mě zajímalo jestli by to šlo přeadresovat aby to ukazovalo na nových stopkách stejně jako na starých abych mohl používat oboje
S pozdravem dedek
Mám ještě jeden problém externí displej je používán se stopkami 4.1 a ukazují m:ss,ss
m:ss,ss
A teď jsem rozjel stopky 5.0 a nastal problém s externím displejem ukazují s:s,s:ss
s:s,s:ss
odpočet ukazoval x:04:45
teď ukazuje 4:50:00
4:50:00
Tak by mě zajímalo jestli by to šlo přeadresovat aby to ukazovalo na nových stopkách stejně jako na starých abych mohl používat oboje
S pozdravem dedek
Co se týká zobrazování na velkém displeji, tak stačí pouze přeadresovat jednotlivé zobrazovače, tak aby ukazovaly to co potřebujete.
Co se týká dotykového displeje, je použit Nextion a je nutné ho naprogramovat (vytvořit v něm patřičné UI). Takže jakýkoli jiný displej nebude fungovat.
Ostatní dotazy jsou přímo na Patrika, takže je třeba počkat jak se k tomu vyjádří.
Co se týká dotykového displeje, je použit Nextion a je nutné ho naprogramovat (vytvořit v něm patřičné UI). Takže jakýkoli jiný displej nebude fungovat.
Ostatní dotazy jsou přímo na Patrika, takže je třeba počkat jak se k tomu vyjádří.
INFO:
Zdravím
Takže by to šlo aby na velkém displeji se čas zobrazoval stejně u stopek v4.1 i v5
Protože u stopek v5 to mám o číslo posunuté
S pozdravem Dedek
Takže by to šlo aby na velkém displeji se čas zobrazoval stejně u stopek v4.1 i v5
Protože u stopek v5 to mám o číslo posunuté
S pozdravem Dedek
Dobrý den, řešil jsem to přesně před rokem, mám verzi v4.1 a vše funguje jak má, včetně bezdrátového displeje. Zakoupil jsem verzi v5.0, potřeboval jsem výstupy pro spínání signalizace na terčích + vidina větších možností využití (dle doporučení jsem dopnil výkonější procesor). A jak píšete, nelze bohužel používat obě časomíry na jeden společný velký displej - bylo by nutné vždy přeprogramovat číslice, aby ukazovaly správný čas. Řešil jsem to s Patrikem po messengeru a zdálo se že by to neměl být problém, ale asi na to nemá čas. Dlouho tady nebyl, tak nevím jak na tom je s úpravami a jestli vůbec budou někdy dostupné (třeba i za úplatu - tomu se nebráním). Zatím mi v5.0 leží ladem, tak asi tak. S pozdravem Alešák
Zdravím
Díky za informaci ale moc si mě nepotěšil
Díky za informaci ale moc si mě nepotěšil
Ahojte, vývoj FW stále pokračuje a napreduje. Dokonca sa pridali ďalšie režimy zobrazenia displejov a došlo na doplnenie novych rezimov samotných stopiek. Momentálne je to v štádiu testovania a ladenia. Prešlo to už aj pár ostrými pretekmi a všetko fungovalo. Alesak už medzi tým dostal verziu FW ktorá je aktuálnejšia ale neviem či sa dostal k testovaniu samotnému. Keď treba niečo iné zapracovať najlepšie keď sa mi ozvete cez správu tam mi príde upozornenie najlepšie napísať správu s problémom alebo požiadavkou a pokúsim sa ju vyriešiť.
Alternativní FW pro stopky najdete ZDE. Budu rád pokud ho otestujete a případně dáte zpětnou vazbu.
INFO:
Aktuálnu verziu FW pre stopky v5.0 pre oba procesory ATmega644P aj ATmega1284P si môžete stiahnuť na tomto linku https://psielectronics.eu/PSi_applicati ... e_DEMO.zip
Prešlo to veľa zmenami, testami a meraniami oproti klasickému DEMU sú tam opravené rôzne zobrazenia na externé displeje, nastavovanie a hlavne doplnené dva nové režimy na požiadavku používateľov.
Prvý je Režim 5: Stopky pre viac dráhové meranie výstup na displej 1/2 a druhý je Režim 6: Stopky pre viac dráhové meranie meranie až do zastavenia obsluhou výstup na displej 1/2.
FW bol písaný a upravovaný priamo na požiadavky používateľov ktorými bol testovaný priamo na pretekoch a podujatiach. Pre ďalšie zmeny a požiadavky na zmeny ma kontaktujte osobne.
Prešlo to veľa zmenami, testami a meraniami oproti klasickému DEMU sú tam opravené rôzne zobrazenia na externé displeje, nastavovanie a hlavne doplnené dva nové režimy na požiadavku používateľov.
Prvý je Režim 5: Stopky pre viac dráhové meranie výstup na displej 1/2 a druhý je Režim 6: Stopky pre viac dráhové meranie meranie až do zastavenia obsluhou výstup na displej 1/2.
FW bol písaný a upravovaný priamo na požiadavky používateľov ktorými bol testovaný priamo na pretekoch a podujatiach. Pre ďalšie zmeny a požiadavky na zmeny ma kontaktujte osobne.